Rinjani Sembalun - Senaru

Rinjani Sembalun - Senaru

Amazing Mt. Rinjani

Duration : 3D 2NStarting Price : IDR 2.997.000

MapThe adventure trip to Mt. Rinjani via Sembalun cross Senaru. Enjoy the peaceful camping site and the panorama of Segara Anak Lake, one of the highest natural lake in Indonesia.

Map

 

Service

Professional mountain guides

Entrance tickets and Permit to visit Mount. Rinjani National Park for 3 days and 2 nights.

Car transport from pick up Hotel at Senggigi/ Mataram to Senaru village and return.

Car transportation

Tent 3 or 4 persons, size 205cm x 205cm

Activity

Day-1

1.

You will be picked up at Hotel (Senggigi/Mataram) around 05:00 AM local time to meeting point (about 2 Hours)

2.

At 07:00 AM local time breakfast and brief briefing by Guide + trekking preparation

3.

Drop to Rinjani Trekking Center (RTC) in Sembalun Lawang village to Register (about 30 minutes)

4.

Trekking starts from RTC Sembalun at 07:30 AM local time, about 2 hours your journey you will arrive at POS 1 and rest

5.

At 09:30 AM local time continue the trip to POS 3

6.

Arrive at POS 3 at 12:00 PM local time, have lunch

7.

After lunch for 1 hour, the journey will continue at 01:00 PM local time to Plawangan Sembalun with travel approximately 3 to 4 hours (depending on the physical)

8.

Arriving at Plawangan Sembalun at 05:00 PM local time, participants take a rest while enjoying sunset and views of Segara Anak lake

9.

At 06:00 PM local time the porter sets up a tent and prepares dinner

10.

Dinner at 07:00 PM local time

11.

Free camp activity at 08:00 PM local time and rest

Day-2

1.

At 02.00 AM local time Wake up to prepare for Rinjani Peak journey

2.

After coffee break and short briefing we start climbing to Puncak 02:30 AM local time with normal journey for 3-4 Hours.

3.

Arriving at Rinjani Peak at 06:00 AM local time, enjoy the sunrise local time back down to camp in Plawangan Sembalun about 2.5 hours

5.

Arrive at the camp at 09:30 AM local time, rest and breakfast

6.

After breakfast at 10:00 AM local time get ready to descend the steep hill to Lake Segara Anak (Approximately 3 Hours journey)

7.

Arrive at Segara Anak Lake at 01:00 PM local time, rest and coffee break at camp

8.

Visit Hot Spring Water The journey takes approximately 20 minutes from the lake at 01:30 PM local time

9.

Lunch at 01:30 PM local time in Hot Spring Water

10.

After lunch at 03:00 PM local time, continue climbing to Plawangan on the west side of Plawangan Senaru, the journey takes about 3 hours of normal journey or 5 hours maximum

11.

Arrive at Plawangan Senaru at 06:00 PM local time enjoy the sunset and panorama of Segara Anak Lake from the campground

12.

Dinner at 19:00 WITA and rest at Plawangan Senaru at 08:00 PM local time

Day-3

1.

At 6:00 AM local time breakfast and packing gears

2.

Start descend trekking at 08:00 AM local time

3.

Travel to Senaru Village for 6 hours normal journey or 9 hours maximum duration

4.

Lunch on the way down towards Senaru around Pos III

5.

Arrive at RTC Senaru at 02:00 PM local time estimation

6.

Transport waiting to take you back to Senggigi or Hotel (meeting point)

7.

End of Trip

Include

Sleeping bag

Mattress

Drinks

Eat 3 times a day with local food menu and also western food

Transportation from Senggigi to Senaru, Sembalun and return

Professional trekking guide and porter

Insurance donation to Mt. Rinjani National Park

Donation to RCU (Rinjani Clean Up) program

Standard first aid kit

Exclude

Flight ticket

Transport from airport to Senggigi

Travel insurance

Personal fees (phone, internet, laundry, room service, mini bar)

Drinks at lunch and dinner not listed in the menu

Tipping for guide, driver, porter

Porter fee that carries personal items

All other personal expenses

Souvenir

Details note:

A. Participants of 3 or more persons will automatically go to private service programs, if 1 or 2 participants can choose sharing packages (combined with other climbers in 1 group with maximum of 10 participants per group).

B. If the include hotel / lodging in Sembalun or Senaru area, an additional IDR 250,000 per participant will be charged

Need to know

Schedule can be change without any prior notice due to unforeseen weather circumstance, force majeur or other safety reason

Please bring all the equipment in exclude list for your trekking comfort

Do not littering, please bring all your trash or you can give it to the porter

Please obey the rule and instruction from your guide

Stay focus and keep safety first do not hesitate to inform your guide for any troubles during trip

Please inform your health condition before the trip start for your convenience

BOOK THIS PACKAGE
© Tripdixi 2018